Achterstallig onderhoud – Suzuki Swift 2007

We krijgen regelmatig de vraag van onze klanten: ‘Mijn auto is toe aan een onderhoudsbeurt, maar wat moet er allemaal gedaan worden en wat gaat dat kosten?’

Zo kwam Charly bij ons terecht met haar Suzuki Swift die ze recent heeft gekocht. Charly rijdt niet veel, maar wilt wel graag met zekerheid op pad. Niemand wilt plotseling stil komen te staan langs de weg, toch?

Inventarisatie – Diagnose

Zoals altijd beginnen we met het inventariseren van de wensen samen met de klant. Al snel bleek dat de onderhoudshistorie van de auto voor een deel miste, wat er op duidde dat er de afgelopen jaren weinig tot geen onderhoud is uitgevoerd. Dit was tijdens de proefrit en op de brug goed terug te zien. De auto stuurde- en remde slecht, de banden waren versleten en de remvloeistof was donker bruin en troebel in plaats van helder geel.
Na de technische diagnose werd het plan van aanpak helder en hebben we de daarbij behorende kosten in kaart gebracht.

Donker bruine troebele remvloeistof, tijd voor vervanging.

Weetje: ‘Remvloeistof veroudert, waardoor de kwaliteit achteruit gaat. De meeste soorten zijn hygroscopisch, dat wil zeggen dat ze water opnemen uit de buitenlucht. Daardoor wordt het kookpunt verlaagd en kunnen er tijdens het remmen dampbellen in de vloeistof ontstaan. Dan remt de auto niet meer krachtig genoeg, of, in het ergste geval, helemaal niet.’
Advies: De remvloeistof moet volgens het onderhoudsschema vervangen worden. Meestal is dat elke twee jaar. Bij Koot Automotive doen we dit in combinatie bij een onderhoudsbeurt.

Plan van aanpak

Na een grondige diagnose is het tijd om de Swift aan te pakken. Samen met Charly hebben we besloten om al het achterstallig onderhoud in te halen om de klok weer gelijk te zetten.

Op het lijstje staat:
– Grote onderhoudsbeurt
– Remschijven + blokken voor vervangen
– Remvloeistof verversen
– Brandstofadditief toevoegen (systeemreiniger)
– Banden vervangen
– Jaarlijkse APK

onderhoud-suzuki-swift

Weer verliefd worden op je auto.

Oke, de auto is door onze expert vertroeteld en rijdt weer als een zonnetje? En nu? Hier gingen we nog een stapje verder. Cosmetisch gezien viel er nog winst te behalen.
Hoe fijn zou het zijn het dat wanneer je de sleutel van je auto weer krijgt, dat hij niet alleen lekker rijdt, maar er ook nog eens weer helemaal schoon en fris bij staat?

Om er voor te zorgen dat Charly weer met een glimlach op haar gezicht naar haar auto kon kijken hebben we de Swift even in bad gestopt. Nee, niet simpelweg door de wasstraat, maar een grondige hogedruk reiniging met onze 2-emmer methode. Alle vervuilingen op de lak hebben we verwijderd, de laag modder aan het onderstel er af geborsteld. Alle boutjes glimmen weer.

Ook het interieur kon een opfrisbeurt gebruiken. Het volledige interieur is gereinigd en we hebben de Swift grondig stofgezuigd.

Bij deze, de Swift is Koot Automotive waardig. We hebben haar behandeld alsof het onze eigen was en ze is weer klaar voor een jaar zorgeloos rijden. En dat met een glimlach.

Koot Automotive Onderhoud.

Nog niet gevonden wat je zoekt?

Kom dan in contact en dan beantwoorden we al je vragen.

5.0
5/5

Gebaseerd op 51 reviews